N i e u w s


Geen lessen op 1 oktober 2016

In verband met het 19e WIKF Europese Kampioenschap Wado Ryu Karate in Topsportcentrum te Rotterdam, zijn er geen lessen op 1 oktober aanstaande. We wensen de deelnemers heel veel succes op het EK. Wil je naar het EK als supporter kijk dan op www.wikf.nl voor details.


Voorbereiding Europese Kampioenschap met Chief Instructor Europe Wim Massee 7e dan

Afgelopen weekend hebben verschillende karateka’s meegedaan aan de intensieve Tanto- en Katalessen van Chief Instructor Europe Wim Massee die zelf de houder is van de 7e dan Wado Ryu karate.

De Chief Instructor Europe was overgekomen uit Spanje om op 9 en 10 juli 2016 diverse deelnemers van het aankomende Europese kampioenschap Wado Ryu karate in Rotterdam extra te trainen. Iedere les begon met Tanto-instructies tot in de kleine details bij elke aanval en elke verdedigingsbeweging. Het bleek voor diverse mensen toch nog een behoorlijke klus om het zo goed te doen dat het ook klopt. Het is natuurlijk ook niet niks als iemand op je afkomt met een mes. Dat is even iets anders dan dat iemand je alleen met een trap of stoot aanvalt. Alleen al de afstand tot je tegenstander is significant anders, maar bijvoorbeeld ook de stand van je handen. Normaal houden karateka’s deze meestal voor zich, maar in dit geval is dat met een mes aanval niet verstandig. Wim Massee liet dan ook zien hoe het wel moest en welke juiste Budo instelling je daarbij behoort te tonen.

Bij de katatrainingen ging het niet anders. Elke beweging in een kata werd tot in de exacte details getraind. Ze werden dan ook wel stap voor stap juist uitgelegd door Wim Massee of Joop Weeland. Dat het niet zo makkelijk was dat wist iedereen, maar dat de bewegingen zo nauwkeurig werden getraind was toch wel even wennen en dat met de warmte van het weekend.

Bijna alle kata’s die voor de verschillende deelnemers relevant waren werden getraind. Daarbij werd Wim Massee geholpen door Joop Weeland (6e dan) en Robin Verbeek (4e dan) en Robbin Ooms (4e dan).

Dit weekend was door Joop Weeland en de voorzitter van het WIKF Michel IJzendoorn, die zelf houder is van de 1e dan, georganiseerd. De verschillende scholen waren zeer tevreden met de inspanningen van de docenten en in het bijzonder van Wim Massee en Joop Weeland.


Goede prestaties Brabants open karatetoernooi door Weeland karateka's

Afgelopen zaterdag 17 juni hebben karateka’s uit de verschillende leeftijds- en gewichtscategorieën meegedaan aan het door Karate Bond Nederland georganiseerd karatetoernooi in Roosendaal. Uit verschillende delen van het land kwamen de diverse scholen al vroeg af op dit toernooi en stroomde de sporthal langzaam vol. In het eerste deel van de ochtend werd door diverse scholen gestreden in het onderdeel kata tegen elkaar, maar geen van de deelnemers van de selectie van Weeland deed daar aan mee. In de loop van de ochtend kwamen de eerste kumite karateka’s aan de beurt. Dit was het startsein voor hen.

Rond de klok van 11:00 uur was Jay Stigter de eerste van Budo Instituut Weeland die op de wedstrijdmat mocht aantreden om te strijden voor het eremetaal. Het was een poel met voor hun leeftijd goede karateka’s in de leeftijd van 7 – 9 jaar in de gewichtsklasse van -30 kg. De eerste ronde verloor hij op punten, maar in de herkansing greep hij de derde podium plaats. Dat was de eerste prijs van die dag. Mila Pieplenbosch, het enige meisje in de selectie, moest net na de middag de mat op in de leeftijdsklasse 7 – 9 jaar en alle gewichten. Zij opende samen met Alyssia Voorduin de poule. Alyssia was net iets overtuigender met het plaatsen van haar stoten en trappen dan Mila en daarmee verloor Mila deze wedstrijd en lag ze er voor het toernooi direct uit. Hetzelfde gebeurde ook bij Pieter Pasveer in de poule jongens 10 jaar alle gewichten en bij zijn broer Nathan in de leeftijdscategorie 10 – 12 jaar in de gewichtsklasse +40 kg. Wesley Chinkoe daarentegen kwam uit in de leeftijdscategorie 16 – 17 jaar in de gewichtsklasse -70 kg. Wesley was door zijn coaches ingeschreven zonder dat hij het wist en daarom kon hij zich pas op het laatste moment voorbereiden op de wedstrijd. De coaches hadden al bij hem aangegeven dat hij in deze sterke poule een goede plaats zou halen en dat heeft hij ook gedaan. Wesley nam het brons mee naar huis en sloot de dag daarom uitstekend af en liet daarmee zien dat hij klaar is voor het Nederlands Kampioenschap op 26 juni in Zoetermeer. Zelfs onvoorbereid liet hij zien dat hij snel en wendbaar is en goed het overzicht blijft houden, op de tik op zijn lippen na dan.

Marcel Both kwam in twee onderdelen aan de beurt. In de eerste ronde van Open Shobu Ippon van 18+ alle gewichten moest hij drie punten scoren om deze ronde te winnen. De Open Shobu is het traditionele vechten uit Japan. In deze wedstrijdvorm is het belangrijk om de karatetechniek precies uit te voeren zoals hij is bedoeld. Marcel won de eerste ronde overtuigend maar trof in de tweede ronde net een tegenstander aan die een fractie sneller was dan hij en zijn techniek daarnaast ook beter uitvoerde. Hij heeft uiteindelijk uit dit onderdeel het brons weten te pakken en heeft daarmee een goede prestatie neergezet. Marcel deed ook mee in het onderdeel kumite open klasse heren 18+ in de gewichtsklasse +70 kg. Maar in zijn eerste ronde werd hij door zijn gretigheid naar de punten afgestraft door zijn tegenstander met een directe voorwaartse trap in de maagstreek. Deze was zo hard dat hij neerviel en niet meer in staat was om verder te gaan. Bij de EHBO hebben de heren elkaar een hand gegeven en het beste gewenst. Daarmee werd het onderlinge sportieve karakter van karate maar weer eens aangetoond.

De broertjes Roel en Tim van Kempen waren ook weer van de partij in respectievelijk de leeftijdscategorie 13 -15 jaar en de gewichtsklasse -50 kg en in de gewichtsklasse +60 kg. Tim diende in de eerste ronde weer tegen Cristin Willems te strijden uit Rotterdam en liep een aantal keer weer op tegen zijn stoot in de counter (tegenstoot). De scheidrechters hebben een paar keer de mooie technieken die Tim maakte helaas niet beloont met punten die in zijn voordeel zouden zijn. Daarmee verloor hij weer de wedstrijd in deze ronde. Uiteindelijk lukte het Cristin om te winnen en te eindigen op de eerste plaats, zodat Tim in de herkansing net in de laatste ronde het brons aan zijn ogen voorbij zag gaan. Dit was een teleurstelling, maar een goede les voor de volgende keer. Roel was de laatste van de selectie die in zijn poule niet de minste tegenstanders had. Hij kwam in de eerste ronde niet overtuigend over, maar kon dat in de herkansing wel goed maken. In de eerste ronde van de herkansing was hij overtuigend en gefocust. Nog één ronde te gaan en hij kon het brons meenemen. Helaas waren beiden jongens te passief in hun strijd en bleven maar rond elkaar draaien. Zijn tegenstander nam één keer het initiatief met een ronde trap op middelhoogte en dit was het moment dat alle scheidsrechters bij het beëindigen van de wedstrijd in het voordeel van zijn tegenstander kozen. Erg jammer, de scheidsrechters konden niet anders op basis van de getoonde passiviteit van beiden jongens. Al met al heeft bijna de helft van de selectie een mooie prijs binnengehaald van Budo Instituut Weeland. Volgende week het Nederlands

Jongste 4e dan karateka's van Wado International Karate Federation (WIKF)

Londen was in het weekend van 17 juni – 19 juni 2016 de plaats waar 50 ervaren karatedocenten uit 10 landen van over de hele wereld bijeen kwamen om deel te nemen aan de leaders course van de WIKF.

Deze training wordt gegeven met leden van de wereld technische commissie onder leiding van de wereld technische directeur Jon Wicks die zelf houder is van de 8e dan wado ryu karate.

Drie zeer ervaren karateka’s, Robin Verbeek, Robbin Ooms en Isabel Mellegers allen houder van de 3e dan, van Budo Instituut Weeland vertrokken afgelopen vrijdag 17 juni op uitnodiging van de WIKF Nederland naar Frankrijk om de oversteek te maken per boot richting Engeland.

In deze leaders course gaat het met name over de specifieke details van de technieken die zowel in theorie als in praktijk worden geleerd. Dat het niet zomaar een training was bleek wel uit het hoge niveau van de deelnemers en de kleinste details in de technieken waar Jon Wicks bij stilstond. De deelnemers werden letterlijk hard getraind, er waren geen matten maar ze moesten gewoon op straatstenen trainen. Alle deelnemers moesten putten uit hun uit hun vaardigheden met de technieken en alles uit hun ervaring halen om zichzelf niet te beschadigen en zware blessures op te lopen.

Heel veel verschillende aanvallen en verdedigingen werden doorgenomen en omdat het om ervaren karatedocenten gaat werd er veel van hen verwacht. Ook aanvallen met messen, zwaarden en stokken kwamen aanbod, zelfs zittende aanvallen werden besproken en getraind.

Na twee dagen zeer hard en intensief trainen mochten Robin Verbeek en Robbin Ooms aan het eind van de tweede dag als enige deelnemers het officiële WIKF-examen doen voor hun 4e dan in wado ryu karate dat afgenomen werd door Jon Wicks.

Als Budo Instituut Weeland zijn we zeer blij met deze fantastische prestatie, maar bovenal trots dat zij onze docenten zijn met zoveel kennis en kwaliteit. Een dergelijk niveau kun je alleen bereiken als je jarenlang zelf hard en intensief traint.

Foto: v.l.n.r. Jon Wicks (8e dan), Robbin Ooms (4e dan), Robin Verbeek (4e dan) en Wim Massee (7e dan)Budo Instituut Weeland presteert zeer goed op Nederlands kampioenschap Wado karate

De Oosterpoort in Zoetermeer gonsde dit weekend van de Wado Ryu karateka’s op het Nederlands kampioenschap. 27 karatescholen uit het hele land hadden hun selectieteams naar dit door de Karate Bond Nederland (KBN) en Wado International Karate Federation (WIKF) gedragen en georganiseerde toernooi gestuurd. Meer dan 320 deelnemers uit diverse leeftijdscategorieën en gewichtsklassen streden om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen.

Budo Instituut Weeland was met hun gehele selectieteam geëindigd als karateschool, door alle individuele prestaties van de leden in het team tijdens het toernooi op te tellen, op de tweede plaats. Ze hebben 6 gouden bekers gewonnen. 33% van het team heeft het goud bemachtigd en de titel Nederlands Kampioen in één of meerdere onderdelen.

De ochtend begon al vroeg voor velen, want het was tussen 8:00 uur en 8:30 uur melden voor de deelnemers die gingen strijden in de Kata-wedstrijden en Tanto dori (mesvechten) wedstrijden. In de ochtend waren er speciale wedstrijden namelijk voor het eerst op het Nederlands Kampioenschap werden er Tanto dori wedstrijden voor de jeugd gehouden. Het bleek onder de jeugd ook echt aan te slaan, want er waren verschillende jeugdteams aanwezig. Na deze wedstrijden gingen de verschillende deelnemers van de kata-wedstrijden zich gereed maken om de strijd met elkaar aan te gaan op dit onderdeel van het toernooi. De jongste deelneemster van zowel Budo Instituut Weeland als van het toernooi Mila Pieplenbosch (7 jaar) mocht het toernooi op dit onderdeel met haar wedstrijd openen. Na alle tegenstandsters te hebben gehad eindigde ze op de derde plaats.

Cato van Dorp die uitkwam in de categorie 10 -11 jarigen wist met haar Pinan Shodan en Pinan Yondan het goud te bemachtigen. Ze voerde zowel haar verplichte als vrije keuze kata strak en met het juiste tempo uit. Zij was de eerste die goud binnenhaalde. Daarna volgden Isabel Mellegers en Chayenne Chinkoe in respectievelijk de categorieën senioren dames 18 – 34 jaar en 16 – 17 jaar en mochten zij op het podium plaats één betreden. Nadia Pieplenbosch en Roel van Kempen mochten Weeland vertegenwoordigen in hun categorieën respectievelijk 12 – 13 jaar en 14 – 15 jaar en dat deden ze niet onverdienstelijk, ze haalden namelijk beiden een derde plaats. Tim van Kempen had namelijk het goud voor zijn broertje weggekaapt en kon met trots het podium betreden op de eerste plaats. Wesley Chinkoe die in de finale zijn fantastische Kuchanku uitvoerde had tot zijn laatste beweging het goud al op zak, maar helaas vergat hij de afsluiting en was daarmee tweede geworden. Zelfs de scheidsrechter kwam naar hem toe en gaf aan dat als hij de laatste beweging goed had afgemaakt hij gewoon goud had binnengehaald. Esmee van Vliet, Esmeralda de Visser en Justin Hertogh vielen helaas buiten de prijzen. In de middag ging het onderdeel Kumite (vrijvechten) van start. Ook hier mocht Mila Pieplenbosch het wedstrijdonderdeel openen, echter hier kon ze haar eerste resultaat niet behalen en eindigde zonder een podiumplaats. Jay Stigter daarentegen wist in de categorie jongens 8 – 9 jaar -27 kg een mooie derde plaats binnen te slepen. Roel en Tim van Kempen, Justin Hertogh, Wesley Chinkoe en Esmee van Vliet wisten zich helaas niet te kwalificeren voor de volgende rondes in het toernooi en daarmee was helaas een podiumplaats een ver van hun bed show geworden. Allen werden in de eerste ronde al uitgeschakeld. Robin Verbeek werd helaas ook uitgeschakeld in de diverse wedstrijden die hij aan het voeren was. Maar het was een goede prestatie om op beperkte afstand in punten van je tegenstander te blijven met in ogenschouw genomen dat Robin zich volledig niet heeft kunnen voorbereiden op de kumite-wedstrijden. Voor een dergelijk groot toernooi is dat wel relevant. De tegenstanders in zijn klasse kunnen rekenen op het feit dat hij dat de volgende keer wel is. Daarentegen wist Isabel Mellegers een mooie tweede plaats binnen te slepen in de open klasse 18+ en +55 kg. Aan het eind van de dag kwamen nog twee hele spannende wedstrijden in de klasse heren 18 – 34 jaar + 75 kg, waarin Robbin Ooms zijn revanche van verleden jaar wilde hebben, en in de open klasse + 35 jaar met Marcel Both. Robbin wist zijn wedstrijden met zijn eigen spel te spelen en wist zo zijn tegenstanders steeds met een groot punten verschil te verslaan. Daarmee werd hij Nederlands Kampioen en mocht zo het goud mee naar huis nemen. Op hetzelfde moment was ook Marcel goed op dreef. Hij wist met zijn spel in de finale te komen. Dit was het moment van hem, maar helaas kwam hij in het begin niet in zijn spel en kwam hij achter te staan met een puntentotaal van 3 tegen 10. Zijn tegenstander behoefte nog maar één punt te scoren en dan was hij Nederlands Kampioen. Maar de knop ging om bij Marcel en hij vocht zichzelf terug naar een 10 – 10 en uiteindelijk eindigde Marcel met 12 – 11 in zijn voordeel en werd hij alsnog Nederlands Kampioen in deze open klasse. Op dit niveau een topprestatie.

Alles bij elkaar was het een fantastische dag en vonden alle coaches dat iedereen het beste in zichzelf naar boven heeft gehaald en daarmee de bodem heeft gelegd voor het Europese Kampioenschap dat begint op 28 september 2016 in het Topsport Centrum te Rotterdam.


Zomerexamens Budo Instituut Weeland

Zaterdag 25 juni 2016 was het weer zover dat verschillende leden na vele maanden trainen hun vaardigheid in Wado Ryu Karate mochten laten zien aan de examencommissie van Budo Instituut Weeland. Onder de leiding van Joop Weeland (6e dan) werden de leden geëxamineerd op de verschillende technieken, in het blokken, stoten en trappen, maar ook in de diverse kata’s en combinatietechnieken. Daarnaast werden enkele examenkandidaten geëxamineerd in kumite (vrijvechten).

Nathan en Pieter Pasveer werden beiden gepromoveerd naar een oranje band. Mila Pieplenbosch en Cato van Dorp werden beiden beloont met een groene band. Jay Stigter en Nadia Pieplenbosch kregen beiden een groene slip en zijn nu blauwe band met groene slip. Nanda Ruyzing en Betty kregen respectievelijk de gele en oranje band. Daarnaast kregen zowel Roel van Kempen en Esmée van Vliet beiden hun bruine band 1e kyu. Het is voor hen nu wel even een jaartje wachten, want ze mogen pas op hun 15e jaar meedoen aan het examen voor zwarte band. Marcel Both en Dave Pieplenbosch deden ook beiden weer examen en kregen bruine band 2e kyu. Voor Sander Verbeek was het wel een spannend moment hij deed examen voor zijn zwarte band (1e dan). Alle deelnemers zijn geslaagd en gaan nu sterk werken aan hun volgende technieken voor hun volgende graad.Naaldwijk 2016

Naaldwijk - 12 juni 2016

Naaldwijk was het afgelopen weekend de plaats waar veel karateka�s van diverse scholen uit het land zich verzamelde voor het karate katatoernooi. Dit toernooi is georganiseerd nog v��r het Nederlandse kampioenschap op 26 juni 2016 in Zoetermeer en als laatste selectietoernooi voor het Europese kampioenschap in september te Rotterdam. Karateschool Budo Instituut Weeland had negen karateka�s op het toernooi die mooie podiumplaatsen wisten te bemachtigen.

In de diverse leeftijdscategorie�n deden beoefenaars van de Wado Ryu stijl mee aan het katatoernooi in Naaldwijk. In de ochtend lieten veel zwarte bandhouders voornamelijk de moeilijkere dankata�s zien en streden daarmee tegen diverse andere deelnemers.

Houdster van ook het Europese goud Isabel Mellegers wist in de individuele klasse dames ook het goud binnen te halen. Bij het onderdeel vlaggetjes kata moest ze haar tegenstandsters voor laten gaan. Deze pakten de eerste en tweede plek en mocht ze brons mee naar huis meenemen. Esmeralda de Visser wist in haar categorie, met sterke tegenstanders, de tweede podiumplaats binnen te halen. Wesley Chinkoe was goed in vorm, maar kon in zijn individuele klasse net niet de eerste plek bemachtigen en wist na een goede strijd toch het zilver te bemachtigen op het podium. In het onderdeel vlaggetjes kata werd hij derde. In het derde onderdeel na nog een korte trainingssynchronisatie in de rust met zijn teamgenoot en zus Chayenne Chinkoe wisten zij samen de tweede plaats binnen te halen in de categorie teamkata�s. Chayenne wist op de andere onderdelen geen eremetaal binnen te halen. Justin Hertogh, na vele wedstrijden te hebben verloren in andere wedstrijden, wist met doorzettingsvermogen toch in twee categorie�n prijzen binnen te slepen. In zijn individuele klasse kreeg hij brons en in het onderdeel vlaggetjeskata wist hij goud voor zichzelf te pakken in een categorie met diverse goede karateka�s.

De broers Tim en Roel van Kempen waren in hun eigen individuele klasse lekker op stoom en versloegen beiden hun tegenstanders in de individuele klasse en pakten beiden het goud. De kata�s die zij beiden uitvoerden waren strak en met de juiste timing. Dit de zagen de scheidsrechters ook. De pupillen waren in dit karatetoernooi vertegenwoordigd door Cato van Dorp en Mila Pieplenbosch. Als ��n van de jongste deelneemsters van het karatetoernooi met haar leeftijd van 7 jaar wist zij in drie verschillende onderdelen podiumplaatsen te halen. In de individuele klasse haalde zij het zilver binnen. Bij de onderdelen respectievelijk vlaggetjeskata en teamkata�s, deze laatste voerde ze uit met Cato van Dorp, behaalde zij het zilver en brons binnen. De laatste deelneemster bij de pupillen Cato van Dorp deed het ook erg goed, maar zat in een poule met deelnemers die ook erg sterk waren. Zij wist toch podiumplekken te bemachtigen in de onderdelen individueel, vlaggetjeskata en teamkata�s. In alle onderdelen behaalde zij het brons.

De hele afvaardiging van Budo Instituut Weeland wist prijzen binnen te halen en hebben hun karateschool zeer goed vertegenwoordigd. De coaches Joop Weeland (6e dan), Robin Verbeek (3e dan) en Robbin Ooms (3e dan) waren zeer tevreden. Robin en Robbin, die volgende week naar Londen vertrekken om daar hun 4e dangraad te gaan halen bij de WIKF hoogste baas Jon Wicks en global technical director Wado Ryu karate, deden een teamkata demonstratie met de jongste deelneemster Mila Pieplenbosch. Het publiek zat hier echt van te genieten en vonden de uitvoering fantastisch. Ze voerden te gelijk de kata Pinan Godan uit.

Rotterdam cup 2016

Schiedam - 2 juni 2016

Afgelopen zondag 29 mei 2016 werd in Hoogvliet op de sportcampus weer de Rotterdam Cup gehouden. De opkomst van zowel deelnemers als bezoekers was groot. De karatestijl Shotokan was in het onderdeel kata van het toernooi ruimschoots vertegenwoordigd. Ondanks deze overgrote meerderheid aan beoefenaars van deze stijl, waren er ook een aantal van de Wado stijl aanwezig in het onderdeel kata. De jongste deelnemer van Budo Instituut Weeland was Cato van Dorp, maar ze was niet alleen. Naast haar deden ook Esm�e van Vliet, Esmeralda Visser en Kiki Hilgersom mee in dit onderdeel van het toernooi. Zowel Cato als Esm�e moesten hun tegenstanders in de poule voor laten gaan naar het podium, helaas lagen zij er na de 1e ronde al uit. Met name de poule van Esm�e had een behoorlijk aantal deelnemers. Esmeralda en Kiki deden mee in de categorie veteranen. Kiki heeft het in deze poule helaas niet gered tot het podium, maar Esmeralda heeft een mooie 3e plaats gescoord en dat voor een Wado katastijl in al het katageweld van de Shotokan stijl.

In de middag zijn de kumite wedstrijden gehouden. Hier zag je dat de beoefenaars van de Wado stijl ruimschoots vertegenwoordigd waren. Scholen uit bijvoorbeeld Utrecht, Amsterdam, maar ook uit Duitsland, Belgi� en natuurlijk uit Rotterdam waren hier ruim vertegenwoordigd. Voor Budo Instituut Weeland waren de heren Tim en Roel van Kempen en Marcel Both in hun leeftijdscategorie�n actief. Roel was helaas, net zo als zijn broer Tim snel uitgeschakeld. Tim kreeg een paar kleine kansen in zijn eerste match, maar heeft deze helaas in de hitte van de strijd niet kunnen benutten. Hij kreeg wel een herkansing tegen Bono van Leeuwen, maar ook deze heeft niet kunnen baten in de jacht naar een podium plaats. De wedstrijden met Marcel waren op z�n zachtst gezegd best spannend. In de eerste wedstrijd kwam hij door twee veegtechnieken achter te staan op 7 punten. Daarna maakte hij door zijn rust weer te vinden ��n punt. Zijn tegenstander dacht dat hij aan de winnende hand was maar Marcel gaf niet op en kon langzaam opbouwen. Op het juiste moment kwam hij met een tobizuki naar voren en dat was zijn tweede punt. Vanaf dat moment bleef Marcel steeds rustig zijn wedstrijd opbouwen en het uiteindelijke resultaat was 8 - 9 in zijn voordeel dus. Geweldig gedaan, mooie wedstrijd. Helaas waren de andere wedstrijden net in zijn nadeel en kon hij zijn cadans vanuit zijn eerste wedstrijd niet vinden. Bij de laatste ronde was de confrontatie met de tegenstander Aernoudt de Haan net iets te hard en moest hij het veld verlaten met pijn in de kaken. Gelukkig niets aan de hand. Volgend jaar de revanche. Bij de dames heeft Esm�e van Vliet haar vaardigheden geuit. Helaas lag zij er na de eerste ronde uit. Doordat haar 1e tegenstandster er ook uit lag in de rondes daarna kreeg ze geen herkansing.

De coaches Peter en Isabel Mellegers hartelijk dank voor het regelen en ondersteunen van onze karateka�s, alle ouders bedankt voor de gezelligheid en het aanmoedigen.

Al met al een leuke dag, helaas veel verloren. Maar zoals Marcel al zei: �we hebben niet verloren, maar we hebben veel geleerd�. Dus voor de volgende keer is het leuk als je ook meedoet.

De volgende toernooien of stages komen er nog aan:

05 juni voor de jongeren Vanencompetitie in Amsterdam (inschrijving gesloten)

12 juni Katatoernooi Tomo No Kai in Naaldwijk (inschrijving gesloten)

18 juni Brabants Open in Roosendaal (kan je nog voor inschrijven)

26 juni Nederlands Kampioenschap Wado in Zoetermeer (kan je nog voor inschrijven)

03 juli 4e Open Waterlandse karate Championship Kumite (kan je nog voor inschrijven) 9 en 10 juli Tanto en Kata trainingen door Wim Massee in Schiedam (eigenlijk voor iedereen verplicht die karate serieus neemt)

In het najaar, eind oktober begin november 2016, willen we het Budo Instituut Weeland clubtoernooi organiseren. We hebben dan ook scheidsrechters nodig. Als je een zwarte band hebt dan graag aanmelden.

Fantastische resultaten voor jonge Karateka�s op Jeugdtoernooi 2014

Het afgelopen weekend hebben verschillende jonge Wado Ryu karateka�s van Budo Instituut Weeland hun vaardigheden op het Jeugdtoernooi 2014 in Rozenburg in vrij sparren (Jiyu Kumite) laten zien.

Het toernooi was voor jongeren tot 15 jaar en werd georganiseerd door WadoKan Rozenburg. Verschillende karatescholen van Zuid Holland hadden zich ingeschreven voor dit regionale Jeugdtoernooi. Er was een grote opkomst van zowel bezoekers als enthousiaste en gemotiveerde deelnemers.

Ondanks de jonge leeftijd van verschillende deelnemers van Budo Instituut Weeland � de jongsten waren 7 jaar - werden er door hen en hun wat oudere medeleerlingen van de karateschool indrukwekkende karate bewegingen getoond die hun bepalende punten opleverde in de wedstrijden.

De verschillende scheidsrechters waren onder de indruk van het niveau van de deelnemertjes. Dit heeft zich vertaald in fantastische resultaten.

Iwan Tol, Romano Kalpoe, Jay Stigter, Esmee van Vliet en Justin Hartogh namen dan ook de eerste prijs mee naar huis in hun categorie. Roel van Kempen die in de finale tegen Romano Kalpoe moest uitkomen behaalde de tweede prijs net zo als Tessa Veldman, Ralph van Vliet, Nadia Pieplenbosch en Minhvu Dangvan. Santos Ramlagban behaalde in zijn categorie uiteindelijk de derde prijs. Yordi Vo, Zo� Adriaanse, Minhson Dangvan, Ilo Karim, Ali Hussein en Karim Rouane vielen net buiten het podium maar kregen toch een vierde prijs mee. Voor veel van deze deelnemertjes was het de eerste keer dat ze op een dergelijk toernooi uitkwamen. Met dergelijke resultaten thuis komen was voor hun trainers Joop Weeland (6e dan), Robbin Ooms (3e dan), Robin Verbeek (3e dan) en Peter Mellegers (3e dan) een fantastisch resultaat en een bekroning op hun werk als trainers. Het is veelbelovend voor de toekomst. Verschillende deelnemertjes van Budo Instituut Weeland hebben het in zich om in 2016 Nederland te gaan vertegenwoordigen op het Europese Wado Ryu kampioenschap, wat hoogstwaarschijnlijk in Nederland zal worden gehouden.

Dani van IJzendoorn sleept 3de plaats tijdens het NK Karate binnen

In het weekend van 15 en 16 november werden door de Karate-Do Bond Nederland in Sporthal Mheenpark te Apeldoorn de offici�le Nederlandse Kampioenschappen Karate voor de Jeugd, Cadetten, Junioren en -21 jaar georganiseerd. 619 beste karateka�s van 56 verschillende Nederlandse Karatescholen in de leeftijd van 8 t/m 20 jaar hadden zich ingeschreven om te strijden om de felbegeerde nationale titels op de onderdelen kata en kumite. De uit Zwijndrecht afkomstige 12-jarige Daniel van IJzendoorn vocht in de 12-13 jaar categorie in de zwaargewicht klasse + 55 kg (kumite - vrije gevechten).

Samen met Nederlands karate-coryfee Vanesca Nortan als coach reisde Van IJzendoorn met een goed gevoel af naar het Nederlands Kampioenschap. Door de individueel geleverde prestaties en een recente podiumplaats tijdens het EK op Cyprus waren de verwachtingen hoog gespannen.

Tijdens de kwalificatierondes moest Dani echter direct een tegenslag verwerken. Tegen El Hamdaoui van Fightin Nabil uit Amsterdam stond er al snel een 2-0 achterstand op het scorebord. Dani was niet bij machte om het tij te keren en de partij naar zich toe te trekken. Het gevolg van deze verliespartij in de kwalificatieronde was dat het goud en zilver uit zicht waren verdwenen en het maximaal haalbare via de herkansingsrondes een derde plaats zou zijn. Door zijn herkansingspartijen te domineren door fel en bewegelijk de mat op te gaan en aanvullend de wedstrijden te beschouwen als een finale werd het podium alsnog bereikt. Vanaf de eerste seconde werd Sammy Shams van Choku uit Zaandam onder druk gezet en was het midden van de mat (tatami) Dani�s territorium. Met loep zuivere harde trap combinaties naar het midden van het lichaam (mawashi geri chudan) werden de punten snel verzameld. Met het achterste been werden snelle en harde cirkel trappen net onder de oksel van de tegenstander geplaatst. Een snelle 8-0 score in het voordeel van Dani zorgde ervoor dat de wedstrijd was beslist voor het be�indigen van de offici�le speeltijd. Om het podium alsnog te bereiken moest er nog gewonnen worden van Jordy Kanijamuhanga van Karate Club Maastricht. Door strijdlust en techniek te combineren werd snel een 4-1 voorsprong opgebouwd. Indien ��n van de scheidsrechters een score niet kon zien dan maakte het geluid van de impact van de trap of stoot wel duidelijk dat er een score werd gemaakt. Tijdens de herkansingsronden was Dani onverslaanbaar en bezegelde dat door met overmacht deze herkansingsrondes te winnen. De 3de plaats op het podium was alsnog veiliggesteld

Verleden jaar moest Dani eveneens op het NK genoegen nemen met een 3de plaats. Na het verwerken van de teleurstelling dat de finale niet werd bereikt is de 3de plaats in de ondfer 14 jaar categorie alsnog een beloning voor de verrichte trainingsarbeid met karate fenomenen als Robbin Ooms van Budo Instituut Weeland en Vanesca Nortan van Choku. Het afgelopen jaar stond in het teken van het vergroten van de mentale rijpheid en het verbeteren van de technische vaardigheden. Door de trainingsintensiteit te verhogen op specifieke kumite gerichte oefeningen wist Dani dit jaar meerdere podiumplaatsen te behalen op internationale toernooien.

In principe was dit het laatste toernooi voor 2014 en voor de eerstejaars middelbare scholier zal de focus voor de Zwijndrechtse karateka naast het studeren de komende maanden weer komen te liggen op het verbeteren van de technieken. In de agenda van 2015 staat bij september het Europese Wado Karate Kampioenschap in Denemarken genoteerd en in overleg met zijn trainers/coaches zal zijn internationale agenda voor 2015 verder ingevuld worden met internationale toernooien in Duitsland, Luxemburg, Belgi�, Engeland en Scandinavi�.

EK Cyprus 2014.

Hoogvliet: Isabel Mellegers wint eremetaal op EK Karate NICOSIA (Cyprus) � Het afgelopen weekend heeft de uit Hoogvliet afkomstige Isabel Mellegers op het Europees Kampioenschap Karate (WIKF) drie podium plaatsen weten te veroveren in de Cypriotische hoofdstad Nicosia.

In het Eleftheria Stadium won zij vrijdag goud in de vrouwelijke senioren categorie Kata�s. Met een mooie puntenscore wist zij de Engelse en Belgische concurrentie voor te blijven.

Zaterdag won Isabel wederom goud bij het onderdeel kumite (vrijvechten). In de senioren +68 kg categorie versloeg zij met overtuiging in de halve finale haar Spaanse tegenstandster Yara Maldonado. In een spannende finale kwam Isabel snel op voorsprong tegen haar Ierse tegenstandster Laura Skelly en wist deze ook tot aan het eind uit te breiden tot een 8-0 overwinning.

Op zondag kwam Mellegers nogmaals in actie in de open klasse en veroverde zij in deze categorie een bronzen medaille.

Kareteka Robbin Ooms won op het EK in de individuele senioren categorie +84 kg een zilveren medaille. Het Nederlands landenteam in de categorie onder 14 jaar bestaand uit Daniel van IJzendoorn, Julian Nobbe en Denzel Engin won brons.

De Nederlandse Wado Karate selectie won op Cyprus in totaal vijf keer goud, twee keer zilver en acht keer brons.

Wado-Ryu is ��n van de vijf hoofdstijlen binnen de karatesport. De in de jaren dertig ge�ntroduceerde stijl onderscheidt zich van andere stijlen door het streven naar maximale kracht zonder onnodige inspanning.

Een tsunami van bekers en medailles

Afgelopen weekend is er op het voor de 19e keer georganiseerde Wado Ryu Tomo No Kai toernooi 2014 in Naaldwijk in de klassen �individueel�, �vlaggetjes� en �team� kata�s, door iedere deelnemende karateka sportief gestreden.

Budo Instituut Weeland was weer zeer ruim vertegenwoordigd met zowel jeugd, junioren als senioren op dit toernooi. Zowel bij de jeugd, junioren als bij de senioren werd het podium gehaald. In zeer veel poules zijn er serieuze prijzen naar binnen gesleept. De karatedocenten Joop Weeland (6e dan), Robbin Ooms (3e dan) en Robin Verbeek (3e dan) zijn terecht trots op hun leerlingen.

In het ochtendprogramma haalden Isabel Mellegers de 1e en 2e prijs op twee verschillende onderdelen. Als allrounder een uitstekende prestatie. Esmee van Vliet viel op een haar na in het ochtendprogramma senioren net buiten de prijzen. Het middagprogramma stond in het teken van de jeugd en de junioren. De allerjongste Mila Pieplenbosch, pas 5 jaar, behaalde maar liefst tweemaal de 3e prijs in de categorie individueel en vlaggetjes. Ze gaf aan bij de ontvangst van haar prijzen dat ze daar in de drie maanden dat ze nu op Wado Ryu Karate zit iedere dag zeer hard thuis voor heeft getraind. Esmee van Vliet had de 1e prijs in haar individuele klasse bij de jeugd. Met haar kata uitvoering versloeg ze de concurrentie van de andere scholen overtuigend. Nadia Pieplenbosch bleek door haar concentratie, focus en beheersing op details van haar kata in alle drie de categorie�n met overtuiging de 1e prijs weg te slepen in haar poule. Ze deed dit in de categorie team kata samen met de twee jaar jongere Ralph van Vliet die ook nog eens liet zien dat hij niet alleen dat onder de knie heeft, maar ook goed presteerde in zijn poule individueel en vlaggetjes waar hij respectievelijk de 1e en de 3e prijs in de wacht sleepte. Cheyenne Chinkoe behaalde de 2e plaats net zo als Rosanna Kalpoe bij de individuele kata in hun poule. Haar broer Romano Kalpoe wist door details in zijn uitvoering zijn tegenstanders bij de categorie vlaggetjes voor te blijven en de 1e prijs te behalen, maar kon hij in zijn team kata die hij samen met Roel van Kempen deed Nadia, Ralph, Inge en Megan niet voor blijven en eindigden zij samen op een 3e plaats. In zijn individuele kata kon Romano de 2e prijs binnenslepen. Roel van Kempen was overigens zeer goed ge�indigd in zijn individuele klasse op de 1e plaats. Deze prestatie liet ook Mitchell Kranenburg in zijn poule zien die twee van zijn sterkste concurrenten achter zich liet, waaronder Jordy Vo die de 3e prijs behaalde. Tessa Veldman, Azra en Sarah Spaan hebben ook de 3e prijs ontvangen in hun poule. Tim van Kempen kon in zijn strijd met Cheyenne Chinkoe met een kleine neuslengte de 1e prijs op zijn naam zetten. Santos Ramlagan en Iwan van de Tol behaalden samen de 3e prijs. Wesley Chinkoe wist met zijn zus Cheyenne in de team kata de 3e prijs in de wacht te slepen. Dylan Hietbrink in het middagprogramma jeugd en Mark Verwiel in het ochtendprogramma senioren vielen net buiten de prijzen door een zeer sterke concurrentie in hun poule.

Deze wedstrijddag, waar ook een spetterend optreden werd gegeven door de Leidse Dansgroep Raiden Yosakoi, was enerverend om te zien voor de toeschouwers. Uiteindelijk hebben de deelnemers van Budo Instituut Weeland overtuigend hun prijzenkast gevuld. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagd en sportief toernooi.

Heb je interesse om ook eens te delen in deze sportieve vreugde met al deze karateka�s, meldt je aan bij Budo Instituut Weeland en train mee voor veel plezier en het behalen van mooie prijzen.

Een waterval van prijzen in Almere.

Een waterval van prijzen Afgelopen weekend is er weer door verschillende Wado Ryu karatescholen, op dit door WKFN open Wado Kata Cup 2014 in Almere georganiseerde toernooi in de klasse �individueel� en �open� kata�s, door diverse deelnemers gestreden.

Budo Instituut Weeland was weer ruim vertegenwoordigd met zowel jeugd, junioren als senioren op dit Kata toernooi. Zowel bij de jeugd, junioren als bij de senioren werd het podium gehaald.

Ralph van Vliet behaalde in zijn leeftijdscategorie 6-7 jarige bij de jongens een 2e plaats evenals Tim van Kempen in zijn leeftijdscategorie die net werd gepasseerd door zijn broertje Roel en hij daarmee de 1e plaats bemachtigde. In de open klasse heeft Roel van Kempen de 3e plaats bereikt. Romano Kalpoe voerde zijn kata�s strak uit en dat leverde hem de 1e plaats op in zijn leeftijdscategorie. Rosanna Kalpoe en Nadia Pieplenbosch waren zeer gewaagd aan elkaar, de scheidrechters besliste uiteindelijk in het voordeel van Nadia die daarmee bij de meisjes in haar leeftijdscategorie 8-9 jarigen de 1e prijs won en Rosanna daarmee de 2e prijs kreeg. De jury heeft wel voor haar mooie stijl aan Rosanna de stijlprijs 2014 toegekend. Esm�e van Vliet was heer en meester in haar categorie en liet haar tegenstandsters ver achter zich, waarmee zij de 1e plaats op het podium kreeg.

Davey de Heer behaalde een 4e plek. Wesley Chinkoe behaalde in zijn eigen categorie de 1e plaats door zijn strakke uitvoering van zijn kata�s. In de klasse open kata was de concurrentie hem net te sterk af en behaalde hij daarmee de 2e plaats. Zijn zus Chayenne Chinkoe behaalde in de open klasse de 2e plaats en bemachtigde in haar eigen leeftijdscategorie de 1e plaats. Dylan Hietbrink behaalde in zijn eigen leeftijdscategorie de 2e plaats. Mark Verwiel behaalde ook in zijn eigen categorie de 2e plaats, maar liet in de open klasse zien dat hij zijn kata beheerst en won daarmee op het podium de 1e plaats. Esmeralda de Visser won in haar categorie bij de vrouwen de 2e plaats.

Het was een leuke en spannende wedstrijddag waar de toeschouwers hebben genoten van de strijd tussen de deelnemers met hun kata�s van de Wado Ryu stijl in de verschillende klassen. Uiteindelijk hebben de deelnemers van Budo Instituut Weeland zes maal de 1e prijs binnengesleept en acht keer de 2e plaats en ��n 3e plaats. Als Budo Instituut Weeland kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd en sportief toernooi.

Wil je jezelf ook (weer) meten met anderen op je kata, dat kun je deze uitdaging aangaan op zondag 29 juni 2014. Dit Tomo no Kai Clubtoernooi in Sporthal de Pijl in Naaldwijk is voor individuele kata�s, vlaggetjes kata�s of dankata poule en team kata�s. Vanaf 15 jaar is de start om 9:00 uur en aan het eind van de ochtend de prijsuitreiking. De jeugd tot 14 jaar begint om 13:30 uur met aansluitend de prijsuitreiking. De verwachtingen zijn weer hoog gespannen voor de deelnemers van Budo Instituut Weeland voor dit leuke en sportieve Wado Ryu Kata toernooi. Meld je hiervoor aan bij Joop Weeland of Robin Ooms. 

Karateka�s pakken 3 podium plaatsen in Halle.

Karateka�s pakken 3 podium plaatsen Het afgelopen weekend reisde een deel van de wedstrijdkarateka�s van Budoinstituut Weeland af naar Halle � Saale om te strijden in het voormalig Oost Duitsland om de Arawaza Cup.

Zwijndrechtenaar en voormalig wereldkampioen Michel de Wit had een stroef begin in de open gewichtsklasse bij de senioren. Michel werkt zeer hard aan een comeback op het hoogste niveau. Het behaalde eremetaal de afgelopen maand in Berlijn was een goede stap in de richting. De open klasse verliep echter niet als gepland en helaas sneuvelde Michel in de voorrondes. De structureel getrainde aanvalstechnieken zaten te vast in het hoofd en werden niet intu�tief uitgevoerd. Kans op een podium plaats restte nog enkel in senioren klasse -75 kg. De knop moest om, terug naar automatismen en focus op startsnelheid. Het strijdplan en de uitvoering werd duidelijk in de daarop volgende partijen in zijn eigen klasse. De kwartfinale tegen zijn Duitse tegenstander werd beslist met een 8-0 score in het voordeel van Michel. De halve finale werd overtuigend gewonnen met een 5- 0 score. Michel had zijn draai gevonden en zijn tegenstanders waren niet bij machte om ook maar ��n scorende techniek te kunnen maken, het juiste gevoel was daar. De finale was bereikt en moest dan ook afgesloten worden met winst. Een Nederlands � Duitse finale. Op voorhand normaliter een lastige opgave op Duits grondgebied, meerdere malen zaten de Duitse scheidsrechters niet op ��n lijn en werden de scorende technieken van Michel dan ook niet geteld. Een minuut voor het einde van de offici�le speeltijd stond een stand van 1-0 op het scorebord in het voordeel van onze Nederlandse karateka. Door de laatste minuut druk te zetten en geen risico�s te nemen werd de eerste plaats veilig gesteld. De eerste plaats bereikt en een nieuwe stap is genomen op de terugweg naar de top.

Jeugdig Zwijndrechts talent Daniel van IJzendoorn kwam uit in de twaalfjarigen categorie +43 kg. De hooggespannen verwachtingen moesten worden waargemaakt. De kwartfinale en de halve finale werden op dit toernooi beiden in het voordeel van Dani met een 2-0 winst afgesloten. Dani, imponerend in deze categorie door zijn lengte en gewicht, vocht zijn partijen controlerend en veel bewegend uit . Door op techniek te vechten werd het aantal strafpunten tegen zijn Duitse tegenstanders beperkt. Vaak is de grotere en zwaardere vechter bij scheidsrechtersbeslissingen in het nadeel. De finale was bereikt en wat er op het programma stond was een Nederlandse finale tegen Denzel Engin. Een bekende tegenstander en meervoudig Nederlands Kampioen van Fudoshin karate uit Roermond. Coach Robbin Ooms was duidelijk in zijn opdracht; snelle handtechnieken toepassen en hard contact vermijden. Dani kwam snel op een vroege niet berekende 1-0 achterstand maar wist zich te herstellen door het maken van twee mooie vuisttechnieken. Met 20 seconden op de klok was de buit binnen, een mawashi geri (draaiende trap) naar het hoofd van Dani werd echter geteld. Ippon, 3 punten, en opeens waren de rollen omgekeerd, 2-4 in het nadeel van Dani. Met nog 10 seconden te gaan plaatste Dani een wel geplaatste trap op het lichaam, de Duitse scheidsrechters telden de waza-ari echter niet. Geen 4-4 eindstand op het scorebord, geen scheidsrechtersbeslissing, een tweede plaats op het podium was daarentegen het resultaat van een mooie sportieve Nederlandse finale. Dani moest zich tevreden stellen met een tweede plaats op het podium en een eventuele revanche partij die lonkt op 3 mei tijdens de Luxemburgse open karate kampioenschappen.

Bekend karateka uit de Drechtsteden -regio Robbin Ooms was na het coachen van zijn jeugdige pupil Daniel aan de beurt om zijn eigen aspiraties waar te maken. Met 15 deelnemers in de open klasse was er een lange weg te gaan naar het podium. De eerste wedstrijd werd overtuigend met 4- 0 afgesloten tegen zijn Duitse tegenstander. De regie voor de kwart finale bleef ongewijzigd.; vechten op techniek, druk zetten en het vermijden van te hard contact. Hard contact t werd namelijk direct bestraft door de Duitse arbitrage. Opnieuw een 4-0 score voor Robbin en de halve finale was bereikt.

Eveneens werd de halve finale bereikt door Dordts clubgenoot Robin Verbeek. De intensieve training op aanvalstechnieken waren bij Robin zichtbaar in de wedstrijden. Robin begon heel gedreven in zijn eerste wedstrijd tegen een zwaardere en grotere Duitse tegenstander. Zijn 10 kg zwaardere tegenstander werd continue in zijn achteruit gezet en Robin was heer en meester op de mat. De 3- 1 overwinning en de gekozen strijdwijze had echter ook zijn sporen nagelaten, een gehavende dikke lip was het resultaat van ongecontroleerd contact van zijn tegenstander. In de kwart finale was Robin niet in zijn achteruit te krijgen. Het midden van de tatami (mat) was Nederlands grondgebied en zijn Duitse tegenstander zag geen mogelijkheden om onder de druk uit te komen. Robin in zijn vooruit, continue druk zettend en een fysiek Duitse tegenstander die middels een �ongecontroleerde stoot� het linkeroog van Robin raakte. Helaas opnieuw een blessure maar een eindstand van 2-0 in zijn voordeel leverde als resultaat een plaats in de halve finale van de open klasse op. Het onbevreesd naar voren toe vechten had met de opgelopen blessures wel zijn tol ge�ist.

Een Duitse halve finale tussen Zwijndrechtse Robbin en Dordtse Robin. Een technische wedstrijd met onpartijdige Duitse tegenstanders leverde een mooi strijd toneel. Robbin wist goed gebruik te maken van het aanwezige lengte verschil en Robin kreeg meer en meer te kampen met de opgelopen blessures van het buitensporig contact op weg naar deze halve finale. Na het verstrijken van de offici�le speeltijd moest Robin Verbeek zijn meerdere erkennen in Robbin Ooms. Robbin Verbeek wist zijn vorm niet te herpakken tijdens de herkansingsronde en verloor zijn wedstrijd. Helaas eindigde hiermee het niet alleen het uitzicht op een derde plaats maar een enkel blessure en een gehavend gezicht zorgden er tevens voor dat het niet meer mogelijk was om in zijn eigen klasse - 75 kg uit te komen. Een zware domper omdat Robin had laten zien dat met zijn huidige vorm een podium plaats in zijn eigen klasse zeer zeker haalbaar was geweest.

Robbin Ooms begon sterk en zeer overtuigend aan de finale in de open klasse tegen zijn Duitse tegenstander. Een gelijkwaardig gevecht waarbij intimidatie niet achterwege bleef, de wedstrijd ging langdurig gelijk op een 2-2 score op het scorebord was bij voorbaat niet voldoende. Er kon niet gegokt worden op een scheidsrechtersbeslissing in het thuisland van de tegenstander. Met de laatste 2 seconden op de klok zette Robin zijn aanval in om een directe stoot te plaatsen op het lichaam van zijn tegenstander. Zijn Duitse tegenstander counterde echter met een ongecontroleerde trap (mawashi geri) naar het hoofd. De trap eindige vol met scheen en deels wreef op het hoofd van Robbin. Met moeite wist Robbin zich staande te houden maar had geen idee meer van op welk tijdstip van de dag en waar hij zich bevond. Een diskwalificatie (Hansoku) van zijn Duitse tegenstander had hier op zijn plaats geweest, echter de Duitse scheidsrechters gaven een lichtere straf en het moment van de speeltijd was om. Toch scheidsrechtersbeslissing (Hantei), voorspelbaar en 4 vlaggen in het nadeel van Robbin waren het logische gevolg met als resultaat een tweede plaats. Helaas was Robbin door deze overtreding niet meer in staat om het ritme in zijn eigen poule wedstrijden in de +84 k op te pakken. Na goed overleg toch geprobeerd echter de eerste wedstrijd resulteerde in een verliespartij en een herkansingsronde zat er niet meer in.

Al met al een geslaagd weekend, Michel de Wit laat zien met opnieuw een eerste plaats op weg terug te zijn naar de top, Robbin Ooms werd helaas benadeeld en moest daardoor genoegen met Zilver. Dani liet zien talenten gelden, vocht sterk en opnieuw was er verbetering zichtbaar. Helaas moest hij nu genoegen met een tweede plaats. Robin Verbeek liet zien dat de intensieve trainingsarbeid niet voor niets was geweest en dat een podiumplaats zeer zeker mogelijk was geweest.

2 x eremetaal voor karateka's Weeland tijdens de verkiezing Sportkampioenen 2013.

Op vrijdag 19 januari j.l werden de winnaars van de verkiezingen Sportkampioenen van 2013 gehuldigd. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het sportplatform van de gemeente Zwijndrecht.
Het sportgala werd gehouden in de Develsteinhal en hier werden de sportkampioenen bekend gemaakt die in aanmerking kwamen voor de titel Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportteam of sportveteraan van het jaar. Speciale gast op het gala was ambassadeur van de Stichting Roparun en voormalig topatlete Nelli Cooman, zij werd in het verleden 2x gehuldigd als wereldkampioen, 6x Europees Kampioen en maar liefst 19 x nationaal kampioen.
Veelbelovende talenten waren genomineerd voor de prijzen sporttalent 2013, van budoinstituut Weeland was Dani van IJzendoorn genomineerd. Dani werd door de jury verkozen tot sporttalent van het jaar 2013! Hij deed dit enerzijds door zijn prestaties op het EK WADO 2012 (3e), het WK WADO 2013 (3e), het NK WADO 2013 (2e) en het NK KBN 2013 (3e). Echter zijn leeftijd van 11 jaar was een andere zeer belangrijke motiverende reden voor zijn huldiging. Uit handen van de burgemeester van Zwijndrecht, dhr. Schrijer, mocht Dani de bokaal in ontvangst nemen.
Jaarlijks terugkerend fenomeen op het podium Robbin Ooms was wederom genomineerd voor de titel Sportman van het jaar. Robbin werd geroemd door Dhr. Vissers (Wethouder van Sport) om zijn jarenlange prestaties op het hoogste niveau (dit jaar 2de op het NK, 2de op het WK en 1ste plaats op de Belgium Open) en daarnaast werden zijn lesgevende kwaliteiten en inzet voor de jeugd geroemd. Op basis van deze onderscheidende prestaties mag Robbin zich voor de derde keer in zijn carri�re Sportman van het jaar noemen.
Op de avond zelf werd er door de karateka's van budoinstituut Weeland een demonstratie gegeven. een videocompilatie treft u hier aan:

Artikel over Robbin Ooms in de krant.

Onlangs verscheen dit artikel over Robbin Ooms in de weekkrant De Kombinatie, Hendrik-Ido-Ambacht.Klik hier om het artikel te lezen.

3de Plaats op Nederlands Karate Kampioenschap voor Dani van IJzendoorn

3de Plaats op Nederlands Karate Kampioenschap voor Dani van IJzendoorn

Het afgelopen weekend werden de jaarlijkse Nederlandse Karate Kampioenschappen in Apeldoorn gehouden. Dit nationale karate kampioenschap wordt door de Nederlandse Karate Bond voor alle verschillende karatestijlen georganiseerd. Hier streden 540 nationale karateka's in de leeftijdscategorie�n jeugd, cadetten, junioren en -21 jaar op de onderdelen Kumite en Kata om de nationale titel Nederlands Kampioen Karate
De 11 jarige Zwijndrechtse Karateka Dani van IJzendoorn, trainend bij Budoinstituut Weeland, kwam uit op het onderdeel Kunite (vrijvechten) in de categorie jongens 10-11 jaar + 43 kg. Hij wist in de kwartfinale overtuigend te winnen met 7-0. In de halve finale leek het dezelfde kant op te gaan nadat hij op voorsprong kwam. Dani had echter zijn handen te laag en zijn tegenstander bedacht zich geen moment. Een geplaatste een welgemikte draaitop op zijn hoofd. De 3-1 achterstand wist Dani goed te maken met enkele loepzuivere stoten naar het lichaam, maar op het laatst werd de jacht naar de finale plaats hem noodlottig en stond er een 5-3 score op het scorebord in zijn nadeel. De ambitie om "Nederlands Kampioen" was hiermee onbereikbaar geworden. Vanaf dat moment was een derde plaats nog het hoogst haalbare en moest de teleurstelling verbeten worden middels de herkansingsronden. De herkansingspartij werd door Dani geconcentreerd gevochten, mentaal had hij zich over de teleurstelling heen kunnen zetten. Goed luisterend naar de aanwijzingen van de coach werden de trappen en stoten zuiver en met overtuiging uitgevoerd. In de laatste 10 seconden wist Dani zijn tegenstander nog te verrassen met een tegenovergestelde cirkelende trap met de voetzool naar het hoofd, de vier scheidsrechters twijfelden geen moment Ippon. Met een stand op het scorebord van opnieuw 7-0 in het voordeel van Dani was de wedstrijd gelopen. Het podium was alsnog een feit met een zwaar bevochten derde plaats op het Nederlandse karatekampioenschap Multistijl.

Karateka�s Weeland in de prijzen op het WK (WIKF).

De 7de Wereldkampioenschappen van de Wado International Karate Do Federation werden dit jaar gehouden in London van 19 tot en met 22 september. Tijdens dit driedaagse kampioenschap streden 726 deelnemers, afkomstig uit 22 landen om de hoogste eer in de verschillende onderdelen kata (verplichte bewegingsvormen), kumite (vrijvechten) en tanto dori (verdediging tegen mesaanvallen).
Door karateka�s van Budo Instituut Weeland werden 2 zilveren en 3 bronzen medailles behaald.
Isabel Mellegers behaalde zilver bij het kumite alle categorie�n senioren dames en 2 x brons in de onderdelen kumite -68 kg en kata bij de dames senioren.
Robbin Ooms de kampioen bij de laatst gehouden wereldkampioenschappen in 2011gehouden in Dallas Texas, wist opnieuw de finale te behalen, helaas moest hij dit jaar genoegen nemen met het zilver.
Dani van Ijzendoorn, Romano Kalpoe en Roel van Kempen behaalden bij het onderdeel kumite landen teams tot 12 jaar het brons.
Wesley Chinkoe, Chayenne Chinkoe, Julian Christodoulatos, Esmeralda de Visser en Robin Verbeek vielen met een 4e plaats net buiten de prijzen. Ook de 2 Nederlandse senioren heren teams waar Robbin Ooms en Robin Verbeek deel uit maakten werden 4e. De overige karateka�s van Weeland, Dylan Hietbrink, Tim van Kempen en Mark Verwiel, wisten niet door te dringen tot de kruisfinales.
In totaal behaalde de Nederlandse selectie maar liefst 3 x goud, 8 x zilver en 12 x brons.
Volgende maand gaat de Nederlandse selectie al weer landelijk beginnen met selectietrainingen als voorbereiding op het EK dat volgend jaar in oktober op Cyprus wordt gehouden.

Lessen in de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie kan er gewoon doorgetraind worden. Op maandag is er van half acht tot negen les in de sporthal aan de Maria Montessorilaan in Dordrecht. Op zaterdag kan er getraind worden in Schiedam bij Basic Fit aan de Prinses Beatrixlaan 4 van 11 tot half een.

Prijzenregen voor karateka's b.i.weeland

Tijdens de jaarlijkse karate kata tournooi afgelopen weekend in Naaldwijk bij Tomo no kai regende het medailles voor de leden van b.i.weeland op verschillende onderdelen. Bij de senioren behaalde Jos� Garc�a zilver en Isabel Mellegers brons. Bij de jeugd werd maar liefs 9 maal goud behaald. De gelukkigen waren;Nadia Pieplenbosch,Jeffrey Diephout,Romano Kalpoe,Esmee v Vliet,Roel v Kempen,TIm v Kempen,Chayenne Chinkoe en Wesley Chinkoe behaalde op 2 onderdelen goud. Het zilver was voor; Ralph v Vliet,Rosanna Kalpoe, Tim v Kempen en Romano Kalpoe. Het brons was voor; Santosh Ramlagan,Iwan v Tol,Damian d Vrier,Jeremy Cool,Chayenne Chinkoe,Dylan Hietbrink,Rosanna Kalpoe,Nadia Pieplenbosch,Jeremy Cool. Er was ook een onderdeel duo kata en daar behaalden Wesley en Chayenne Chinkoe ook een gouden plak

Succes voor karateka�s op de Open Wado Kata Cup 2013

De WKFN organiseerde op 14 april j.l de Open Wado Kata Cup 2013 in Almere. De deelnemers werden ingedeeld op geslacht, leeftijd en band en daarnaast waren er open klassen met een vrije kata keuze.

Voor Budo Instituut Weeland werd er goed gescoord binnen de verschillende leeftijdscategorie�n. Van onze deelnemers behaalden onderstaande karateka�s het podium.

In de categorie geel/oranje band 8/9 jaar behaalde Romano Kalpoe een eerste plaats en Jeffrey van Diephout een derde plaats.
In de categorie groen/blauwe band 10/11 jaar behaalde Roel van Kempen de eerste plaats en behaalde ook Esmee van Vliet het podium met een mooie derde plaats.
In de categorie bruine band 12/13 jaar behaalde Chayenne Chinkoe de eerste plaats en Tim van Kempen een welverdiende tweede plaats.
In de categorie bruin / zwarte band 14/15 jaar behaalde Wesley Chinkoe de tweede plaats

In de open klasse jongens tot 15 jaar behaalde de 12-jarige Tim van Kempen de eerste plaats en wist Wesley Chinkoe een derde plaats te behalen. In de categorie meisjes t/m 16 jaar behaalde de 12-jarige Chayenne Chinkoe de tweede plaats. In de senioren categorie behaalde Jose Garcia de eerste plaats. Soraya Aardoom behaalde de derde plaats bij de dames in de senioren categorie.

Succes voor karateka�s op de Nederlandse Wado Ryu Karate Kampioenschappen 2013

Onder auspici�n van de Karate Do Bond Nederland werd op zondag 7 april j.l in sporthal de Oosterpoort in Zoetermeer het Nederlandse Kampioenschap Wado Ryu Karate 2013 georganiseerd. Hier kwamen alle Wadostromingen uit Nederland samen om met elkaar te strijden om de nationale titel op de onderdelen kumite, kata, en tantodori.
Budoinstituut Weeland met karatescholen in Zwijndrecht, Dordrecht, Schiedam en Hoogvliet nam deel met het wedstrijdteam bestaande uit Daniel van Ijzendoorn, Robbin Ooms , Isabel Mellegers, Robin Verbeek, Esmeralda Visser, Jose Garcia, Mark Verwiel, Chayenne Chinkoe, Ravish Sowikromo, Julian Christodoulatos en Wesley Chinkoe.
Esmeralda de Visser wist beslag te leggen op de Nationale titel bij het onderdeel Kata in de categorie dames ouder dan 35 jaar. De 10-jarige Zwijndrechtse Daniel van Ijzendoorn liet mooie technieken zien en wist uiteindelijk na 3 spannende Kumite (vrijvechten) wedstrijden het zilver te bemachtigen in de categorie 10-11 jaar junioren + 43 kg. Meervoudig Zwijndrechts sportman van het jaar Robbin Ooms behaalde eveneens het zilver bij de zwaargewichten in de senioren categorie. De Dordtse Robin Verbeek knokte zich sterk terug via de herkansingsronden op het onderdeel Kumite, categorie -75 kg, naar een welverdiende derde plaats.
De karateka�s uit Schiedam en Hoogvliet waren ook in vorm. Mark Verwiel behaalde een derde plaats op het onderdeel Kata bij de 16-17 jarigen, Jose Garcia wist zelfs twee keer het podium te behalen door bij het onderdeel Kumite senioren -67 een tweede plaats te behalen en bij het onderdeel Kata behaalde hij een derde plaats. Isabel Mellegers stond eveneens twee keer op het podium, zij wist zowel bij het onderdeel Kata senioren als bij Dames Kumite +61 kg een derde plaats te bemachtigen.
De genoemde karateka�s bereiden zich nu verder voor op de Wereldkampioenschappen Wado Ryu Karate die gehouden zullen worden op 20,21 en 22 September dit jaar in London.

Workshop Jon Wicks 2013

De trainingen onder begeleiding van Sensei Wicks op 9 en 10 februari zijn een succes geweest. Op beide dagen waren er een groot aantal deelnemers. Ook Noorwegen, Finland en Belgi� waren vertegenwoordigd. Foto�s staan hier

Foto's examen januari 2013

Foto�s staan hier

Dangraad houders B.I. Weeland

Pagina met (bijna) alle actieve dangraadhouders van B.I. Weeland is hier toegevoegd.

Nederlandse Kampioenschappen Karate Multistijl jeugd tot 14 jaar 2012

In het weekend van 24 en 25 november werden de Nederlandse Kampioenschappen Karate (Multistijl) voor de jeugd onder 14 jaar in Zoetermeer georganiseerd. Dani van IJzendoorn, debutant op de Nederlandse Kampioenschappen, kwam uit op het onderdeel kumite in de categorie 10-11 jaar + 43 kg. In de halve finale tegen Omar El Attar(Fightin Nabil) verloor Dani met 2-1. Uiteindelijk wist Omar El Attar ook de finale op zijn naam te schrijven. In de herkansingsronde tegen Umit Demirtas ( Karate Almelo) wist Dani met twee keer een score met een mawashi geri te maken en zodoende een 4-2 uitslag in zijn voordeel te beslechten. Door deze overwinning kwam het brons weer inzicht. Echter in de beslissende wedstrijd om de derde plaats moest Dani zijn meerdere erkennen in Imad Hanzaz (Fudoshin Roermond). Doordat de technieken niet voldoende zuiver werden uitgevoerd, werden zijn scores niet geteld. De wedstrijd eindigde met een 3-0 stand op het scorebord, en helaas eindigde hiermee het Nederlands Kampioenschap met een vierde plaats. Voor de 10-jarige Dani is een herkansing volgend jaar weer mogelijk in dezelfde categorie bij de jeugd.
Video compilatie

Foto's Workshop Tony Gon�alves November 2012

Foto�s staan hier

Foto's Open Belgische kampioenschappen 2012

Foto�s staan hier

Nederland succesvol op de Europese WIKF Kampioenschappen 2012


Van 29 tot en met 31 september werden in Chalkida, Griekenland de 16de Europese Karatekampioenschappen van de WIKF georganiseerd. De Kernploeg vertrok met de voltallige selectie en begeleiding op woensdagochtend om 06:45 vanaf Schiphol naar Athene. Met een deelnemersveld van 540 karateka's verdeeld over 20 verschillende nationaliteiten was het Caninthos Indoor Stadium " Tasos Kampouris" goed gevuld.
�zt�rk K�bra (Choku) behaalde een gouden medaille bij de meisjes voor het onderdeel Kumite 14-15 jaar onder 45 kg . Zij wist haar tegenstanders keer op keer te verslaan en uiteindelijk was zij een maatje te groot in de finale voor haar Griekse tegenstander.

Van Budo Instituut Weeland (BIW) veroverde Isabel Mellegers namens Nederland bij het onderdeel senioren kata (boven 18 jaar) het zilver in een zeer sterke poule. Bij het onderdeel kumite (vrij vechten) behaalde zij brons.
Vanessa de Jong van Choku vocht op het onderdeel Kumite vrouwelijke Cadetten + 54 kg een zeer sterk toernooi. Zij wist in de herkansingsronde, na 4 partijen gevochten te hebben, het brons te bemachtigen.
In de categorie Kumite meisjes 12-13 jaar onder 40 kg wist de in sterke vorm verkerende Jaydin van der Eerden (Choku) het zilver te veroveren, in de finale verloor zij van haar Griekse tegenstander.
Glenn Roovers (Choku) behaalde een bronzen medaille op het onderdeel kumite bij de cadetten onder 63 kg. Ramy Ben Barrah, eveneens van Choku wist helaas bij de cadetten + 70 kg het podium niet te halen.
Bij de junioren + 76 kg wist Leroy Velzel (Choku) het brons op zijn naam te schrijven.
De ervaren Boris Delhez (Choku) wist zich via de herkansingsronde in de categorie Kumite senioren onder 60 kg alsnog op het podium te vechten en behaalde een welverdiende derde plaats. Voor Jerrel Groeneweg (BIW) was het de eerste keer op een groot toernooi en hij kwam in dezelfde categorie als Boris uit. Op de dag van de weging wist Jerrel het spannend te maken, de weegschaal gaf niet de juiste cijfers aan. Gelukkig wist hij in de beschikbare gestelde tijdsspanne , met behulp van hardlopen op strand, zwemmen en de sauna en geen eten, veel gewicht kwijt te raken. Gelukkig werd hiermee zijn deelname veilig gesteld. Met veel inzet en zonder angst wist hij zich op de mat staande te houden tegen de zeer ervaren tegenstanders.
Albert Meurs van Budo Centrum Maastricht behaalde bij de veteranen een bronzen medaille op het onderdeel kumite +84 kg.
Robbin Ooms (BIW) heeft in Griekenland zijn gouden plakken van het EK 2010 in Venetie en het WK 2011 in Texas sterk verdedigd. Robbin Ooms wist de eerste wedstrijd in de categorie senioren tegen een Noorse tegenstander overtuigend te winnen. De tweede wedstrijd tegen zijn Griekse tegenstander eindigde echter gelijk (2-2) na een serieus gevecht waar beide deelnemers dapper hebben gestreden. Drie scheidsrechters wezen zijn tegenstander als winnaar aan en hiermee was de strijd beslecht tijdens deze 16e EK voor Robbin Ooms.
Beirem Ben Barrah vocht in de categorie Kumite senioren + 84 kg en kwam ook uit in de open klasse. Helaas waren deze poules kwalitatief sterk en werd het podium niet gehaald.
Voor Daniel van IJzendoorn (BIW) was het zijn eerste internationale toernooi. Hij wist in de categorie kumite (10-11 jaar) de bronzen medaille in de 47+ kg klasse te behalen. Helaas strandde hij in de halve finale. Hier verloor hij van zijn Griekse tegenstander, die uiteindelijk ook de finale op zijn naam wist te schrijven. Op het onderdeel Kata wist Dani de spanning niet onder controle te houden waardoor hij een fout maakte. Mede hierdoor werd hij voor dit onderdeel gediskwalificeerd.
Voor Wesley Chinkoe was het ook zijn eerste internationale toernooi. Bij het onderdeel kata (13-14 jarige) kon hij de tweede ronde niet bereiken. De competitie bleek net iets te sterk te zijn. Op de 2e dag van de EK draaide Wesley een goede partij tijdens het onderdeel kumite -42 kg. Onbevreesd is de strijd aan gegaan met de ervaren karateka's. Het was een sterke poule waar veel ervaren karateka's in vertegenwoordigd waren.
Robin Verbeek en Ravish Sowikromo namen deel aan het onderdeel kumite in de senioren poule onder 75 kg. Binnen deze zwaar bezette poule wisten zij helaas het podium niet te halen. Binnen deze poule was er veel geretourneerde kwaliteit aanwezig. Zij wisten zich kranig te weren. Ondanks hun aanvallende stijl helaas werd hun lef, durf en conditionele goede inzet niet vertaald in winst.
Het Nederlandse meisjesteam bij de cadetten bestond uit Vanessa de Jong, K�bra �zt�rk en Jaydin van der Eerden. Een sterk team dat zich tot de finale wist te kwalificeren. Het team heeft echter verloren van het Griekse team.
In totaal behaalde de Nederlandse kernploeg 1 x goud, 3 x zilver en 7 x brons.

Karateka's zijn er klaar voor

Robbin Ooms, Robin Verbeek, Daniel IJzendoorn, Ravish Sowikromo, Wesley Chinkoe, Jerrel Groeneweg en Isabel Mellegers, allen van Budo Instituut Weeland, vertrekken met de Nederlandse kernploeg van de WIKF Nederland( Wado International Karate-do Federation) naar Griekenland. Daar doen ze mee aan het EK karate. Robbin Ooms gaat daar zijn gouden plakken van het EK 2010 in Venetie en het WK 2011 in Texas verdedigen.

Zomerkamp 2012


Op 18 augustus hebben tijdens het zomerkamp in Suances een aantal karateka's examen gedaan. Hierbij hebben Soraya Aardoom haar eerste en Robin Verbeek en Robbin Ooms hun derde dan behaald. Binnenkort worden er meer foto's op de site geplaatst.

Nieuwe locaties.

Dinsdag 21 augustus starten we in Dordrecht op het nieuwe adres. Maria Montessorilaan nr 3. Dit ligt in het Sport en leerpark. En de tijd is van 19.30-21.00 uur.
Schiedam, Peter van Anrooylaan nr 3 met ingang van 22-08-2012.
van 18.00-19.00 uur jeugd
van 19.00-20.00 uur lage banden
van 20.00-21.00 uur voor de hoge banden.
In Hoogvliet is de donderdagles verplaatst naar de Lampreistraat

Tomo no Kai Clubtoernooi 2012

Een vaste datum op de wedstrijdagenda van BI Weeland is die van het jaarlijkse Tomo No Kai toernooi in Naaldwijk. 24 juni j.l streden 19 Karateka's van BI Weeland om de felbegeerde prijzen. Het Tomo No Kai kata toernooi staat bekend als een ideaal toernooi voor beginnende wedstrijdkarateka echter er wordt ook deelgenomen door de meer ervaren wedstrijdkarateka's.

De wedstrijden werden gehouden in Sporthal De Pijl. Met ongeveer 85 deelnemers van 8 verschillende karatescholen werd om 10.00 gestart met het toernooi. De strakke organisatie zorgde ervoor dat de wedstrijden vlekkeloos verliepen. Het ochtendprogramma was gevuld met de oudere deelnemers vanaf 14 jaar en de hogere banden. In de middag werden de wedstrijden gehouden voor de lagere banden en de jeugdige deelnemers.

De volgende prijzen zijn behaald door onze deelnemers:
Individuele kata:
1ste plaats:Tim van Kempen, Reily Verhoeven, Wesley Chinkoe, Jamil Kobakiwal, Chayenne Chinkoe.
2de plaats:Jessica Cozzi, Mark Verwiel, Isabel Mellegers, Jay de Vries, Roel van Kempen, Dani van IJzendoorn.rob
3de Plaats:Dylan Hietbrink, Ruben Rozenblad, Indy Teijl, Jeremy Cool, Romano Kalpoe, Damian de Vries, Iwan van de Tol, Narges Kobakiwal.

Vlaggetjes kata:
3de plaats: Jessica Cozzi.

Team kata:
2de plaats: Wesley Chinkoe samen met Dylan Hietbrink.
3de plaats: Narges Kobakiwal samen met Jamil Kobakiwal, Chayenne Chinkoe samen met Tim van Kempen

Foto's van het evenement staan
hier.

Examens juni 2012

Eind juni waren de band examens. Bijna alle karateka's slaagden voor hun examen. Foto�s staan hier en hier .

Buitentraining 27-5-2012

Omdat het eigenlijk vakantie is maar er toch een groot aantal mensen wilden trainen is er een buiten training georganiseerd. De foto's staan hier.

Rotterdam Cup 12 mei 2012, Sporthal RhoonKata jongens > 16 jaar

Dylan Hietbrink

Uitvoering: kata pinan Godan. In de 2e ronde gediskwalificeerd omdat hij de laatste beweging in de kata vergat.

In de herkansing, welke uitgevoerd werd met kata pinan Yondan, werd hij helaas met 3-vlaggen tegen was de wedstrijd voor Dylan voorbij

 

Kata meisjes < 14 jaar

Chayenne Chinkoe

Uitvoering: kata pinan Yondan

De eerste ronde was tevens haar laatste ronde. 3-vlaggen tegen

 

Kata jongens < 14 jaar

Wesley Chinkoe

Uitvoering: kata pinan Yondan

Met 2 vlaggen (en wimpel) de eerste ronde succesvol uitgevoerd. Helaas in de 2e ronde was kata pinan Godan niet correct uitgevoerd en kreeg hij 3-vlaggen tegen.

 

Kata jongens < 12 jaar

Tim van Kempen

Uitvoering: kata pinan Godan

Deze is niet correct uitgevoerd daardoor kreeg hij in de 2e ronde 3-vlaggen tegen.

 

Kumite jongens < 12 jaar +35kg

Tim van Kempen

In de 2e ronde tegen Max Mulder verloor onze Tim glorieus met 3 – 0. Er was helaas geen herkansing voor Tim.

 

Kumite jongens < 14 jaar +43kg

Wesley Chinkoe

In de 2e ronde verloor Wesley met 2 – 4 van Jesse van der Oest. In de herkansing die er op volgde verloor onze Wesley met 1 – 4

 

Kumite jongens < 16 jaar -60kg

Dylan Hietbrink was duidelijk niet in vorm. Tegen Shafi Zamani werd hij stevig van de mat geklopt met 0 – 8

 

Kumite jongens > 18 jaar -73kg

Julian Christodoulatos (A-Pool) en Ravish Sowikromo (B-pool) hadden het beide moeilijk om zich staande te houden.

 

Julian verloor met 0 – 9 van Mick Gieling. De punten werden achter elkaar gemaakt waardoor de wedstrijd na 1:40 minuut al werd gestaakt. Er was een duidelijke stand verschil van meer dan 8 punten.

Ravish heeft als een leeuw gevochten in mijn optiek onterecht een tegenpunt gekregen. Zijn techniek was duidelijk verbeterd t.a.v. een jaar geleden. Zijn formidabele raken trappen en stoten werden voornamelijk afgekeurd vanwege zijn standen. De eerste partij verloor hij van Balazs Halmai met 0 – 1. In herkansing stond hij met 2 – 0 voor. Echter, zoals dat helaas vaker gebeurt in een euforie van een voorstand, worden deelnemers Oost-Indisch doof voor de instructies van hun lijncoach. Dat gold ook voor onze Ravish. Het resultaat was uiteindelijk een verloren match met 3 – 5

 

Kumite jongens +18 jaar +73kg

Onze laatste hoop van de dag. Deze categorie werd vertegenwoordigd door Robin Verbeek.

Een stevige match waarin Robin tegen een kop grotere Alain Kessel een waardig tegenstander heeft gevonden. Hij kreeg een fikse tetter op zijn edel reukorgaan, waardoor de match ca. 1 minuut is stilgelegd door de EHBO medewerker in de eerste minuut. Robin ontweek te laat in de counter attack de snelle armen van Alain. Een beetje vergelijkbare uitklap armpje van onze Robbin Ooms. Enfin, Robin herstelde snel en wist een stand te bereiken van  3 – 2 halverwege te match. De conditie van Robin was goed en hij interpreteerde de instructie van de lijncoach goed. Ook toen de conditie van Alain duidelijk te wensen overliet. Echter, een prachtige (helaas dien ik het zo te vertalen) ushiro mawashi geri van Alain bracht de stand op 3 – 5. Uiteindelijk werd de strijd beslecht met 5 – 5. Een prachtige come back van Robin. De beslissing van de 3-scheidsrechters was dat uiteindelijk Robin deze partij had gewonnen vanwege zijn optima forma in de wedstrijd.

 

In de 2e ronde tegen Rick Koomen was het de snelheid na het gegeven Tasime (begin) door de scheidsrechter dat Robin de match beheerste. Dit was te veel van het goede voor zijn tegenstander Rick Koomen. De wedstrijd werd gewonnen met 6 – 0.

 

In de halve finale tegen Youri Budding was het duidelijk dat deze tegenstander uit een ander hout gesneden was. De wedstrijd was tamelijk spannend. De heren waren aan elkaar gewaagd qua durf en vechtlust. Ondanks het veldoverwicht wist Robin met een krappe 3 – 2 de wedstrijd te beslechten. Het was jammer dat in deze match toch weinig (lees: echt heel weinig) trappen werden toegepast.

 

In finale tegen Amaury Chalier kreeg Robin in de eerste 20 seconden een dusdanige lompe klap op zijn gezicht (zo’n domme rechterhoek die boksers nog wel eens willen geven) dat zijn bit aan de ander zijde van de mat lag. Een time-out werd genegeerd door de scheidsrechters, ondanks verontwaardigd reageren van de coach. Duidelijk aangeslagen door de klap wankelde Robin op de mat. Hierin zag de lompe Amaury een ushiro mawashi geri te plaatsen kort na zijn lompe hoekstoot, waarna de scheidsrechters wel ingrepen. De EHBO werd er direct bijgehaald en constateerde dat de binnenzijde van de onderlip dusdanig beschadigd was (2-hechtingen was uiteindelijk het resultaat), dat door ons besloten werd de mat te verlaten. Er vond geen diskwalificatie plaats voor Alain. Omdat Robbin uit vrije wil de match staakte werd hij 2e in deze bizarre wedstrijd.

Dagcoach en begel(e)i(j)der Rotterdam Cub 2012,

Chris Christodoulatos

Sportweek 2012


In het kader van de Sportweek 2012 Zwijndrecht heeft Wethouder van Sport Elbert Vissers ook een bezoek gebracht aan een training van Budoinstituut Weeland. De wethouder vondt het een leuke training en was onder de indruk van de inzet die door iedereen werd getoond.

NK Wado 1 april 2012

Het 2e jaar van de Nederlandse Wado Karate Kampioenschappen was wederom een succes voor de karateka�s van Budo Instituut Weeland. De wedstrijd werd wederom gehouden in Emmeloord op 1 april.
lees verder
Robbin Ooms had vorig jaar in Dallas de titel van Wereldkampioen reeds in ontvangst mogen nemen na een geweldige eindmatch. Het afgelopen weekend was in Emmeloord de Nederlandse Wado kampioenschappen. De eerste partij maakt Robbin een prachtige trap (Mawashi geri) en kreeg daarmee direct een vol punt (wazari). Een stevige veeg deed de tegenstander het rubber van de mat proeven en ruiken. Helaas kreeg Robbin daar geen punt voor. Uiteindelijk won hij de partij met 7-1. Helaas trapte hij de tegenstander in de eindpartij te hard, wat hem een waarschuwing opleverde. Het was een spannende match die werd gewonnen door Robbin met 3-0

Uiteindelijk hebben Robbin Ooms en Ravish Sowikromo goud gewonnen met Kumite in hun eigen gewichtsklasse.
Wesley Chinkoe won goud met Kata. Deze werd met de juiste inbeelding van tegenstanders, tempo en strak uitgevoerd.

Robbin Verbeek won zilver met Kumite na 3 afmattende partijen. En Julian Christodoulatos brons.

Isabel Mellegers en Mark Verwiel wonnen bij kata respectievelijk beiden brons.
Isabel had welliswaar bij kata in de eerste ronde verloren met 3-2, maar met de herkansing won zij met een ruime zege 5-0. Bij kumite heeft zij 2 partijen op prachtige punten gewonnen. Helaas verloor zij de laatste partij wat haar uiteindelijk zilver opleverde.

Het was een spannende dag waar iedereen hard naar toe had gewerkt. Ook dit jaar waren trainingsstages waarbij de trainingen werden gegeven door enkele Internationals bij het Budo Instituut Weeland. Gezien de behaalde resultaten is dat een goede investering geweest.

Speciale Training Joaquim Gon�alves(Tony) maart 2012

In het weekend van 17-03-2011 was de speciale training van Tony. Zaterdag werden o.a. de basis technieken (kihon) en de kata's nisheishi en basaii behandeld. Zondag was dat o.a. het kata basaii en kumite. De foto's staan hier.

Examens februari 2012

Begin februari waren de band examens. Bijna alle karateka's slaagden voor hun examen. Foto�s staan hier.

Speciale Training Jon Wicks


In het weekend van 4-2-2012 heeft Sensei Jon Wicks (World Chief instructor WIKF) een fantastische training gedaan in Nederland. Geassisteerd door Sensei Weeland (president WIKF Nederland). WIKF leden uit Belgie en Ierland waren tevens vertegenwoordigd, waarvoor extra dank dat zij de weergoden hebben getrotseerd. Helaas diende de Noorse vertegenwoordiging verstek te laten gaan door de slechte weersomstandigheden. Al met al waren er ruim 100 serieuze karateka's aanwezig.

Een aantal Kata's werden zeer intensief getraind die op de lijst staan voor de aankomende EK in Griekenland. Enkele kihon kumite werden tot in de puntjes toegelicht. Door de begeleiding en toelichting 'van het waarom' werd het principe van kihon begrijpelijker in de uitvoering voor alle trainee. Uiteraard zijn de onderdelen tanto dori en tachi dori uitgebreid behandeld. Sensei Jon Wicks was tevreden en zeer onder de indruk van het niveau waarop er is getraind.

Uiteraard was er, ondanks de hoge trainingsdruk (beide dagen 4,5 uren), voldoende relativering met de nodige Engelse humor. Het is verbazend wekkend hoe Sensei Wicks de filosofie van wijlen Sensei Suzuki gestalte heeft weten te geven. Het wordt steeds helderder dat Sensei Suzuki een vooruitziende blik had bij het aanstellen van Sensei Wicks als zijn opvolger. Het Wado leren vanaf de bron is zuiver, onbesmet en zeer toepasbaar in het heden. Iedere deelnemer was zeer te spreken en onder de indruk van de training en kunde van Sensei Wicks.
Nog een groepsfoto hier.

Foto's toegevoegd van Speciale Training Wim Massee hier

Speciale Training Wim Massee


In het weekend van 10-12-2011 was de speciale training van Wim Massee. Zaterdag werden o.a. de basis technieken (kihon), mes kumite(tanto dori) en het kata basaii behandeld. Zondag was dat o.a. het kata nisheishi en zwaard kumite(tachi dori). Iedereen weet nu ook de betekenis van ikita kata, chikara no kyojaku en waza no kankyu. Van zaterdag staan de foto's hier. En van zondag hier.

Schoolkampioenschappen 2011


Zaterdag 19 november waren de schoolkampioenschappen. Het was weer een succes met een grote opkomst. Foto�s van de kata wedstrijd staan hier en van het kumite hier. Hier staan er nog een aantal.

Video Robbin Ooms

Een compilatie van Robbin's wedstrijden kun je hier bekijken.

Nieuwsbrief

Voor leden is er nu de gelegenheid je hier te registreren voor nieuws over Budo Instituut Weeland.

Zomerkamp 2011

Begin september was er weer het jaarlijkse zomerkamp in Hinojedo. Een fotoverslag kun je hier bekijken.

Trainingspakken

U kunt nu voordelig een B.I. Weeland trainingspak bestellen.
Klik hier voor meer informatie

Speciale Training Eleni Labiri


Dinsdag 13 september was er in Dordrecht een speciale training onder leiding van Eleni Labiri. Hierin werd het kata niseishi uitgebreid behandeld

Wado International Karatedo Federation 2011 World Championships
Arlington, Texas, USA

9 t/m 14 augustus was er het wereldkampioenschap karate van de WIKF. Isabella en Robbin hebben hieraan deelgenomen. Beide hebben het zeer goed gedaan. Isabella heeft in de open en haar eigen klasse de derde plaats behaald. Robbin heeft in de open klasse de derde en in zijn eigen klasse zelfs de eerste prijs weten te behalen en mag zich daarmee wereldkampioen noemen. Robbin's finale kun je hier bekijken.

Tomo no Kai Clubtoernooi 2011

Al vele jaren strijden de karateka's van budoinstituut Weeland op het Tomo no Kai Clubtoernooi in Naaldwijk. Op 19 juni (vaderdag) waren we dit jaar vertegenwoordigd met 18 karateka's, waarvan enkele recent op de Nederlandse kampioenschappen in Emmeloord hun talenten hebben gedemonstreerd. Het toernooi in Naaldwijk werd een groot succes mede door het feit dat diverse karateka's al vele jaren op dit sportieve toernooi meedraaien. We kunnen niet anders concluderen dat de karateka's van Weeland met in totaal 23 prijzen uitstekend hebben gepresteerd in Naaldwijk.
Voor de deelnemers startte het toernooi om 10.00 en naar gelang het later werd in Sporthal De Pijl werden de tribunes voller en voller. De vele karateka's werden gesteund door leraren, familieleden en vrienden. Onze deelnemers hadden zich met name ingeschreven voor het onderdeel individuele kata, team kata en het onderdeel vlaggen kata. Halverwege de dag en aan het eind van de dag werd de balans voor de verschillende poules opgemaakt en werden de prijzen uitgereikt. Budoinstituut Weeland stond maar liefst 23 keer op het podium: 5 x goud, 10 x zilver en 8 x brons. De volgende prijzen zijn door de Weeland-leden behaald.

Individuele kata:
Goud: Zico Pols, Esmee van Vliet, Tim van Kempen, Wesley Chinkoe, Dylan Hietbrink.
Zilver:Narges Kobakiwal, Roel van Kempen, Dani van IJzendoorn, Ghislaine Bijl, Roberto van IJzendoorn, Reily Verhoeven, Mark Verwiel.
Brons: Jamil Kobakiwal, Jaimy van der Kammen, Destiny Soraya Silva, Chayenne Chinkoe, Ivy Kan, Jeremy Cool.

Team kata: Bij het onderdeel team kata werden Wesley Chinkoe en Dylan Hietbrink tweede en behaalde Narges en Jamil Kobakiwal een mooie derde plaats.
Vlaggetjes kata:
Daarnaast behaalde enkele karateka's het podium bij de vlaggetjes kata. Bij de Pinan Yondan kata met een poule van 12 deelnemers werd het podium sterk bezet door de karateka's van Weeland. Wesley Chinkoe verloor de finale van Vivian de Bloois en behaalde het zilver. Ghislaine Bijl behaalde met het brons eveneens het podium. De Pinan Godan kata poule telde 11 deelnemers en ook hier wist budoinstituut Weeland het podium te halen. Roberto van IJzendoorn verloor de finale van Raphael Eelman en mocht trots zijn op zijn tweede plaats. Op de website van de organisator www.tomonokai.nl zijn de volledige uitslagen en de foto's te vinden. Iedereen kan trots zijn op de behaalde resultaten in zijn eigen poule en daarnaast hebben de karateka's laten zien dat zij dit jaar op wedstrijdniveau een grote sprong hebben gemaakt.
Foto's van het evenement staan
hier

Foto's NK Wado 2011

Wat foto's van de wedstrijden staan hier .

Deelnemers NK Wado 2011

Op 3 april 2011 wordt onder auspici�n van de Karatebond Nederland het Nederlandse Kampioenschap Wado Karate do in Emmeloord gehouden. Het toernooi voor junioren vanaf 12 jaar en senioren.kent drie verschillende onderdelen; Kata, Kumite en Tantodori. Jurering zal plaats vinden volgens het WKF systeem.
Aan het onderdeel Kata zullen de volgende karateka�s deelnemen: Mark Verwiel, Roberto van IJzendoorn en Esmeralda de Visser. Bij het onderdeel Kumite wordt Weeland vertegenwoordigd door de karateka�s: Robbin Ooms, Ravish Sowikromo en Jerrel Groeneweg. Daarnaast zullen Isabel Mellegers, Ghislaine Bijl, Dylan Hietbrink en Wesley Chinko op beide onderdelen strijden om het Nederlands Kampioenschap.
Het Nederlandse Kampioenschap wordt gehouden in de sporthal Bosbadhal, Boslaan 28 in Emmeloord en de toegang voor toeschouwers is gratis. �s Morgens om 09.00 uur wordt gestart met de onderdelen Kata en Tantodori gevolgd door het onderdeel Kumite.

Wintercursus 2011

25, 26 en 27 februari was er de Wintercourse 2011 van de WIKF. Joop, Robbin Chris en Robert hebben hieraan deelgenomen. Nadat technisch weer de puntjes op de i waren gezet maakten Chris en Robbin van de gelegenheid gebruik om hun 2e dan examen te doen. Beiden zijn hiervoor glansrijk geslaagd. Een fotoimpressie van het examen staat hier .

NK 2011

13 februari waren de Nederlandse Kampioenschappen in Dordrecht. Voor Budoinstituut Weeland namen Isabel Mellegers en Robbin Ooms deel. De fotos staan hier .

Trainingsstage John Wicks

15 en 16 januari kon er een trainingsstage worden gevolgd van John Wicks en Jerry Smit. De opkomst hiervoor was zeer goed. De fotos van Zwijndrecht staan hier en die van Haarlem hier.

Feestje voor Joop

Degenen die het gemist hebben kunnen hier de foto's bekijken.

Tricolore voor karateka's in Veneti�

Het weekend van 24-26 september zijn in Jesolo Venetie Italie de Europese kampioenschappen karate gehouden van de W.I.K.F. Voor budo instituut Weeland waren Isabel Mellegers en Robbin Ooms naar Venetie afgereisd.

Isabel won op zaterdag in de klasse boven de 68kg de zilveren plak. Zij wist het goede gevoel vast te houden en won met het team op zondag de finale tegen de Zweedse ploeg en veroverde het fel begeerde goud. Ook pakte ze brons in de open klasse voor dames.

Robbin kwam op zaterdag uit in de klasse +84kg. Hij versloeg 2 Italianen op eigen bodem en wist daarmee het goud te bemachtigen bij de zwaargewichten. Na een goeie nacht slapen stond ook hij op zondag weer fit op de mat voor team kumite. Na een overtuigende zege (2-0 in wedstrijden) op de Italiaanse mannen 2 kwamen zij in de halve finale uit tegen Italie 1. Ook hier wist Nederland van te winnen en kwam zo in de finale uit tegen Engeland. Zoals elke finale was ook deze waanzinnig spannend. Zo stond het na twee wedsrijden 1-0 voor Engeland en moest de laaste Nederlander met vier punten verschil winnen. Pas in de laatste minuut werd het goud zeker gesteld en stond Robbin Ooms met het team wederom op het hoogste podium. Een zeer succesvol weekend dus voor Robbin en Isabel en voor hun coach Joop Weeland.

Lees hier verder.

Deelnemers Budo Instituut Weeland behalen drie medailles op de Europese karatekampioenschappen in Cyprus. 

De Europese WIKF karate kampioenschappen werden gehouden op 16,17 en 18 Oktober in het Eleftheria stadion in de hoofdstad Nicosia van Cyprus. 

Binnen het Nederlands team waren er drie karateka�s geselecteerd van het wedstrijdteam van Budo Instituut Weeland. De deelnemers van Weeland waren Mark de Leeuw, Robbin Ooms en Isabel Mellegers. Naar aanleiding van de behaalde resultaten tijdens voorgaande toernooien en de recent behaalde derde plaats van Robbin op de Nederlandse kampioenschappen waren de verwachtingen hoog gespannen. 

De deelnemers deden mee aan het onderdeel Kumite en behaalden de volgende medailles; Zilver voor Robbin Ooms in de categorie +84 kg en Brons werd er behaald door Mark de Leeuw uitkomende in de categorie -67 kg en Isabel Mellegers behaalde eveneens brons in de klasse + 68 kg. 

Na het doorlopen van de voorrondes en winst in de halve finale op de Griek Panagiotis Kousounavis verloor Robbin Ooms de finale van Adama Bagayoko uit Frankrijk. Na een verliespartij tegen Eric Jonk (Nederland) verloor Mark het uitzicht op een finaleplaats. Toch wist Mark zich in de herkansing knap te revancheren tegen Stephanos Pashalis uit Cyprus en behaalde hiermee een mooie derde plaats. In de halve finale verloor Isabel Mellegers van de uiteindelijke Europees kampioen de Engelse Katie Hurry, uiteindelijk wist Isabel zich terug te vechten tegen de Belgische Kelly Heynen tot een derde plaats. 

Hiermee is eens te meer aangetoond dat zij op wedstrijdvlak voortdurend aan de top blijven.

Bedankt voor jullie grote inzet en van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten.

Tomo no Kai Clubtoernooi

 2009

Na de goede ervaringen van verleden jaar hebben op 7 Juni j.l. de karateka�s van budoinstituut Weeland opnieuw deelgenomen aan het Tomo no Kai Clubtoernooi in Naaldwijk. Verleden jaar waren we vertegenwoordigd met 21 karateka�s. De positieve ervaringen van verleden jaar hebben ertoe geleid dat wij dit jaar vertegenwoordigd waren met 28 karateka�s. De karateka�s hebben in Naaldwijk uitstekend gepresteerd en wij kunnen concluderen dat het toernooi een groot succes was. 

Het Tomo no Kai toernooi is een toernooi om van te leren, dit geldt zowel voor alle deelnemers als de juryleden. Tomo no Kai betekent groep van vrienden en past dan ook uitstekend bij de uitstraling van het toernooi. Er waren in totaal meer dan 115 deelnemers. De basis van dit toernooi wordt gevormd door veel poules en veel onderdelen waarvoor men zich kan inschrijven. Het toernooi geldt voor alle Kyu graden. De deelnemers worden ingedeeld in poules op basis van leeftijd en/of kyu graad zodat een ieder op zijn of haar niveau kan meedoen.   

De deelnemers moesten bij het onderdeel individuele kata tenminste twee kata�s lopen, de verplichte bandkata en een kata naar eigen keuze. De beginners mochten een foutje maken zonder puntenaftrek.  De verplichte bandkata�s waren witte band - kihon no kata 1, 8e kyu- pinan nidan, 7e kyu - pinan shodan, 6e kyu- pinan sandan, 5e kyu - pinan yondan, 4e kyu - pinan godan, 3e kyu en hoger- pinan godan.

Daarnaast kon men inschrijven voor de onderdelen vlaggen kata, open dan kata poule en/of duo team kata. Voor elk onderdeel kon men apart inschrijven. De meeste deelnemers hadden dan ook voor meerdere onderdelen ingeschreven. Onze deelnemers hadden zich met name ingeschreven voor het onderdeel individuele kata en het onderdeel vlaggen kata.

Een onderscheid in de poule was gemaakt door een onderverdeling te maken in pupillen (tot 10 jaar), aspiranten (11-12 jaar), kadetten (13-14 jaar), junioren (15-17 jaar) en senioren (18 jaar en ouder). In de ochtend werd gestart met de wedstrijden voor de junioren en de senioren. �s Middags was het de beurt aan de jeugd tot en met 14 jaar. Mede door deze verandering in het tijdschema hoefden de deelnemers niet lang te wachten tijdens de verschillende onderdelen. De deelnemers stonden bij alle onderdelen klaar, mede hierdoor liepen alle wedstrijden vlot achter elkaar door. 

Voor de deelnemers startte het toernooi in de drukbezette Sporthal de Pijl om 10.00. Nog steeds is dit sfeervolle toernooi gratis toegankelijk en de vele karateka�s werden gesteund door familieleden en vrienden. Sensei�s van Budoinstituut Weeland en leerlingen waren aanwezig om hun leerlingen aan te moedigen en te ondersteunen tijdens hun sportieve prestaties. 

Om 17:00 waren alle wedstrijden gelopen en kon de balans worden opgemaakt. Onder luid applaus van alle toeschouwers werden de prijzen uitgereikt. De volgende prijzen zijn door de Weeland-leden behaald.

Individuele kata:

1st plaats: Chayenne Chinkoe, Wesley Chinkoe, Perry bazuin

2de plaats:Mike Verdonk, Mark Heijenk, Dewi Hartono, Robin Averbeek, Pauline Gourevitch, Ghislaine Bijl,

3de plaats: Tim van Kempen, Roberto van IJzendoorn, Dani van IJzendoorn, Mohammed Elhankouri, Daniel Gourevitch, Tim Diepenhorst, Samantha Tiggelman, Destiny Silva, Damien van Daalen, Mark Verwiel, Marlon van Arkel,  Ivy Kan, Dylan Hietbrink, Alissa Rozenveld, Kaylee Rozenveld

4de plaats: Shirley Verwiel, Esmeralda de Visser

Daarnaast behaalde Chayenne Chinkoe een derde plaats bij het onderdeel vlaggetjes kata en bij het onderdeel team kata werden Wesley Chinkoe en Perry Bazuin derde.
 

Iedereen van harte gefeliciteerd met zijn welverdiende prijs. Er werden door de deelnemers bij de verschillende onderdelen mooie kata�s gelopen. De wedstrijden werden met grote belangstelling door het publiek en de deelnemers bekeken. De gehele entourage en de kwaliteit van de deelnemers hebben er voor gezorgd dat het een genot was om naar te kijken.   

Het toernooi was, zoals ook in de voorgaande jaren, weer perfect georganiseerd door Sensei Rita Soutendijk en Sensei Mark Neijssel van Karate-Do Vereniging Wadokan Tomo no Kai. Dit geslaagde toernooi was natuurlijk ook te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers, juryleden, toeschouwers en de sportieve collega karateka�s van de andere sportscholen. Middels deze weg willen wij de organisator en alle andere betrokkenen van dit evenement bedanken voor het organiseren van dit geweldige toernooi. Op de web site van de organisator http://www.tomonokai.nl worden op korte termijn de foto�s gepubliceerd die gemaakt zijn tijdens dit toernooi.

Gezien de enthousiaste reacties rekenen we ook volgend jaar weer op veel deelnemers aan dit toernooi. Dit vriendschappelijk clubtoernooi is een echte aanrader voor wie kata-wedstrijd ervaring wil opdoen en zijn technieken wil laten beoordelen door een jury. Door deel te nemen leren de karateka�s om te gaan met wedstrijdspanning en krijgt men tevens inzage in het niveau van andere karateka�s. De ervaring om met wedstrijdspanning om te gaan komt weer van pas tijdens de examens eind juni.  

 

 

 

 

 


Budo Instituut Weeland �